Årets priser

Traditionen tro skal der til årets HUGO Awards uddeles en række priser til de vindende film i de forskellige kategorier. Præjuryen har nomineret udvalgte af de indsendte film til følgende priser:

  • Sparekassen Sjællands Publikumspris (Årets HUGO)
  • Dansk Journalistforbunds pris for Bedste kortfilm (fakta)
  • Blockbusters pris for Bedste kortfilm (fiktion)
  • Bedste æstetik
  • Bedste manuskript
  • Bedste skuespilspræstation
  • Bedste idé

Juryen vælger en vinder i alle kategorier på nær Sparekassen Sjællands Publikumspris, som alle kan stemme på. Læs mere om årets jury nedenfor.

  Afgiv din stemme her  
Statuette
Bund

Årets jury

Årets jury består af 6 yderst kompetente personer inden for den danske filmbranche. Få en præsentation af dem her:

 

Aske Bang (Filminstruktør)

Den 29 årige skuespiller og filminstruktør, Aske Bang, har i sit relativt korte filmliv opnået mere end hvad de fleste drømmer om. Udover at have haft mindre roller i flere tv-serier, spillefilm og kortfilm har han selv instrueret en håndfuld succesfulde kortfilm heriblandt den Oscar-nominerede kortfilm Silent Nights (2016). For dette åbenlyse instruktørtalent, der har sin spillefilmsdebut senere på året med Døden kører Audi (2017), virker det til kun at gå en vej – og det er op!

 

Iben Gylling (Manuskriptforfatter)

Tidligere film- og medievidenskabsstuderende Iben Gylling har skrevet sig ind i historiebøgerne gennem sit arbejde som manuskriptforfatter på nogle af de mest populære tv-serier i Danmark. Blandt disse findes en af DR’s første og største publikum succeser TAXA (1997), de to Emmy-vindende serier Rejseholdet (2000-2004) og Nikolaj og Julie (2002-2003), Nynne (2006) og 2900 Happiness (2007-2009) mm.

 

Nikolaj Groth (Skuespiller)

Bedst kendt fra rollen som Jeppe i den populære TV2 serie Rita (2012-) er Nikolaj Groth, i en alder af blot 23 år, en af de unge lysende skuespiltalenter inden for dansk film og tv. Med en rolle i Fasandræberne (2014) og en Robert-nominering for hans præstation i Rita, fik han i 1-2-3-NU! (2016) af Barbara Topsøe-Rothenborg sin første hovedrolle. Derudover bliver han i 2017 filmaktuel i Avaz brødrenes Mens vi lever (2017).

 

Nina Bisgaard (Producer – Meta Film)

Med en fortid på bl.a. film- og medievidenskab på Københavns Universitet har Nina Bisgaard siden 2012 været tilknyttet Meta Film som både producer, financial producer og executive producer. Udover hendes tilknytning til Meta Film er hun også fra 2015 Head of International Financing and Co-production på alle TV-serieprojekter på SAM Productions. Hun har bl.a. projekter som Ækte Vare (2014), Sommeren ’92 (2015) og Swinger (2016) bag sig.

 

Rasmus Arrildt (Filmfotograf)

Rasmus Arrildt har med en ca. 30 årig karriere arbejdet sig op inden for den danske filmbranche og været vidt omkring. Han har fotograferet alt fra eksperimentalfilm til nogen af de mest populære tv-serier i Danmark. På hans CV finder man bl.a. publikumssucceser som Nynne (2006), Forbrydelsen (2007-2012) og Rita (2012-). Inden for de sidste par år har hans kompetencer taget ham uden for Danmarks grænser i form af arbejde for bl.a. BBC og Netflix.

 

Thomas Heinesen (Producer – Nordisk Film)

Thomas Heinesen blev uddannet som producer fra Den Danske Filmskole i 1989 og har siden arbejdet med instruktører som Susanne Bier, Nils Malmros, Tobias Lindholm og Niels Arden Oplev. Han er en af de mest erfarne og respekterede producere i Danmark og har produceret en bred palet af danske publikumsfavoritter så som Den eneste ene (1999), Supervoksen (2006), Kollegiet (2007), To Verdner (2008), Kapringen (2012) og Sorg og Glæde (2013).