OM HUGO

HISTORIEN OM HUGO

Det hele startede for over 30 år siden med en lille prisuddeling for Film- og medievidenskabs inkarnerede filmamatører. I dag er Hugo vokset sig til at være et “rigtigt awardshow”, som er bredt kendt i film- og tv-branchen...

DEN GAMLE HUGO FESTIVAL

TILBAGE I ÅR GRØNLANGKÅL...

Det var vist nok tilbage i 1982 i det ”store” hjørnelokale lige udenfor filmgangen til venstre for hovedindgangen på gamle KUA, at Hugo Awards – dengang kaldet Hugo Festival – blev stiftet. I begyndelsen var statuetterne gamle standerlamper. Det varede indtil Lars Bo Kimergaard begyndte at guldbronzere gamle videobånd. Prisen for årets bedste produktion blev opkaldt efter den daværende institutsekretær, Hugo – som nu i al sin glans lægger navn til hele festivitasen. I Inquirer nummer 25 fra 1990 er der et billede af at han får overrakt en buket hyldestblomster af den daværende hugo-komité: Erik L. Petersen (tidl. Gloria), Keld Reinicke og Palle Strøm (Zulu-chefer) samt Ole Steen Nilsson (stifter af Inquirer og nu indkøber af spillefilm på tv2). Ja, det er prominente folk der har haft med hugo at gøre!

STØRRE                 VILDERE                   FEDERE

I 2018 blev årets Hugo Awards holdt med et brag af en aften i The Plant på Refshaleøen, og dette år bliver det endnu større! Lokationen for HUGO 19 vil i år være på KPH/ Københavns Projekthus! Det bedste location til at huse en kæmpe Nordic Noir fest!

DET LIDT NYERE...

I 2000, 2001 og 2002 stod studievejleder Roar Kent for arrangeringen af Hugo Awards. Det har udviklet sig til nogle gevaldige fester, som kun er gået fremad i både glamour og antal gæster. I 2003 nåede Hugo Awards endnu et højdepunkt da Mikkel Bechshøft overtog arrangeringen af løjerne, og festen blev afholdt i Amager Bio – for første gang var showet blevet for stort til gamle KUA. I 2005 blev hele arrangementet med forrygende succes afholdt i Kedelsmedjen på Holmen, og 2006-arrangementet fandt husly i HAL-D.

Det efterfølgende år vendte man tilbage til rødderne på KUA, hvor man siden har fået nye og bedre forhold, bl.a. for filmfremvisning. I 2008 var gallamiddagen, samt showet rykket over i KUA1. Her blev de studerendes filmproduktioner atter fejret med manér i splinternye rammer.